Оранжев код за 28 юни е обявен за цяла България с

...
Оранжев код за 28 юни е обявен за цяла България с
Коментари Харесай

Идват нови мощни дъждове над цялата страна, кодът е оранжев!

" Оранжев " код за 28 юни е разгласен за цяла България като се изключи Видин и региона, където предизвестието е в жълт цвят. Очакват се обилни превалявания, тук-там ще се развият и гръмотевични стихии. Количества за денонощието до 30-50 л/кв.м, в обособени региони и повече. 

През нощта преваляванията ще отслабнат и в по-голямата част от страната краткотрайно ще спрат. Утре от юг-югозапад преваляванията още веднъж ще се засилват, ще обзет страната и още веднъж на доста места ще са обилни по количество. Ще продължи да духа до сдържан вятър от изток-североизток. Ще се задържи хладно за края на юни с оптимални температури сред 20° и 25°. През нощта против петък, основно в западната половина от страната преваляванията ще продължат, като обилни ще бъдат в Северозападна България. 

Над планините ще бъде облачно и дъждовно. На доста места преваляванията ще са обилни, основно в Рило-Родопската област, съпроводени с гръмотевици. Ще духа сдържан вятър от изток-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра – към 14°, на 2000 метра – към 9°.

Над Черноморието ще е най-вече облачно с превалявания, тук-там обилни, съпроводени и с гръмотевици. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха и на морската вода 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР